Startersbegeleiding

Wil u een eigen zaak starten in stad Antwerpen? Heel wat organisaties helpen startende ondernemers op weg. 

Momenteel geen startersgesprekken

Omwille van de verscherpte maatregelen naar aanleiding van het Corona-virus, worden er momenteel geen startersgesprekken ingepland. Voor concrete vragen neemt u best contact op met het Bedrijvenloket op 03 338 66 88 of bedrijvenloket@antwerpen.be.

Vraag advies

Startersadvies toegespitst op uw plannen? Tijdens een startersgesprek bespreken we al uw vragen zodat u goed geïnformeerd aan de slag kan. We gaan niet in op de slaagkansen van uw onderneming en bespreken ook uw businessplan niet. Het startersgesprek maakt u wel wegwijs in de wettelijke verplichtingen waaraan u moet voldoen om uw zaak te starten.

Startersgesprekken vinden plaats op deze locaties:

 • Den Bell
  Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen
 • TAKEOFFANTWERP (voor de student-ondernemer)
  Kleine Kauwenberg 19, 2000 Antwerpen

Past geen enkele afspraak voor u? Stuur dan een mail naar bedrijvenloket@antwerpen.be en we zoeken samen een gepast moment.

 

 

Haalbaarheid van uw project

 • Agentschap Innoveren & Ondernemen ontwikkelde een tool waarmee u de haalbaarheid van uw project kan onderzoeken. In de brochure (.pdf) vindt u hierover meer informatie.
   
 • Ook Unizo helpt u op weg met een startsimulator. Daarmee kan u gratis uw ondernemingsplan en financieel plan uitwerken.
   

Handige brochures

Infosessie voor scholen

Uw school, klas of vereniging kan een infosessie 'starten met een zaak' aanvragen bij het Bedrijvenloket. Tijdens de sessie overlopen we alle startersformaliteiten en is er ruimte om uw vragen te beantwoorden.

 • U kan deze infosessie aanvragen voor een groep van minstens 10 personen.
 • Maak 4 weken op voorhand een afspraak bij het Bedrijvenloket.

Contactgegevens

Loket: Francis Wellesplein 1 - 2018 Antwerpen
Postadres: Grote Markt 1 - 2000 Antwerpen
Tel: 
03 338 66 88

Bereikbaar
Via mail: doorlopend
Via telefoon: elke werkdag van 9 tot 12 uur
Aan het loket: wegens de maatregelen rond het coronavirus is het niet mogelijk om een afspraak te maken en het loket te bezoeken.

Delen

Thema's